Vänstern attackerar judiskt företag – anklagas för antisemitism

Publicerad den 28/5 2021 kl 13:05

NYHET. Den senaste veckan har det uppstått en större debatt bland vänsterextremister då en aktionsgrupp attackerat ett judiskt företag med antisemitiska budskap.

AFA judar antisemitism

På den vänsterextrema anonyma nyhetsbloggen Gatorna.info kunde man den 20 maj läsa en artikel vars innehåll väckt stor uppståndelse bland vänsterextremister.

Aktionsgruppen, som är anonym, skriver att de attackerat det judiska företaget Eden Springs genom att klottra på deras fasad. Attacken genomfördes som en protest mot Israels ockupation av Palestina. I artikeln kan man läsa:

Natten den 20 maj genomförde vi en symbolisk handling mot kontoret för det israeliska flaskvattenföretaget Eden Springs. […] Eden Springs stöder ekonomiskt den israeliska militärmaskinen, och detta har blivit en anledning till åtgärden.

Vi kastade röd färg på kontoret och skrev ”Eden Springs tjänar på palestinskt blod”. Denna handling är en solidaritetshandling med palestinier, offer för den israeliska statens politik för massmord och etniska rensningar.

Vad som dock stack ut denna gång var vänsterns blodsanklagelse – något som fick en vänsterextremist med judiskt påbrå att se rött.

Antisemitism och konspirationsteorier

Bland läsarkommentarerna finner man användaren Fuck antisemitism, en person som är mot Israels problematiska krigsföring men som också själv är av judiskt påbrå. Denna användare anser att aktion var dålig och borde ha genomförts på ett annorlunda sätt:

Ska man göra en aktion kan man väl vara kreativ nog att iallafall formulera en kritik på högre nivå än typ ”judarna styr världen”. Man behöver inte slänga sig med de mest klyschiga antisemitiska myterna. Att Israel för en problematisk krigsföring mot Palestina rättfärdigar inte antisemitism. Är förvånad över att vänstergrupper hittar på sånt här, såväl som förvånad över att gatornas redaktion släppt igenom ett sånt här inlägg faktiskt.

Användaren förklarar att så kallad ”blodsanklagelse” är något som funnits i decennier och är en antisemitisk myt:

Det är en gammal och välkänd antisemitisk figur och myt det här med judar och förbrukning av andras blod. Användes av nazisterna på 30-talet (!), och många fler. Judarna är blodtörstiga. Judar tillsätter blod från icke-judar i påskbrödet. Drick inte coca cola, för det är israeliskt, och innehåller blod från palestinska barn. Judar dricker blod från icke-judar i ritualer. Judar kidnappar palestinska barn för att tömma dem på blod. Osv. Nu profiterar tydligen israeliska företag på palestiniers blod också

Vänstern ställer sig bakom attacken

Det dröjer inte länge förrän användaren får motta flera kommentarer av de andra vänsterextremisterna som helhjärtat stödjer attacken mot det judiska företaget.

man kan inte kritisera Israel för att det är judarnas hemland? på riktigt? Vilka antisemitiska myter om Israel pratar du om? Orka…

Du ser saker som inte finns i en text som uttryckligen fördömer antisemitism och pratar om staten Israel och israeliskt kapital. Man blir minst lika trött på dina påhitt.

Tack för att du visade att du bara är en (ignorant) provokatör, som inte vet vad du snackar om. Nu kan alla se det.

En vänsterextremist tycker att man ska förbjuda den judiska användaren från att få uttrycka sig:

Varför har den här sajten ens moderatorer om sådana här uppenbara trollprovokationer släpps igenom? Skärp er.

Svenska vänstern överlag judefientlig

En kvinna vid namn Linnea, som verkar ha god insyn i den svenska vänsterrörelsen, förklarar att den svenska vänstern är överlag antisemitisk, besitter låg kunskap och behöver utbilda sig:

Bra poänger. Om Palestinarörelsen ska kunna vara en trovärdig rörelse behöver antisemitiska element bort. Det behövs dialog och mer kunskap om vad antisemitism är. Kunskapen är låg i Sverige för vi har alltid varit ett antisemitiskt land. […] Risken är att folk uttrycker sig antisemitiskt fast de saknar intention att vara det. Man kanske inte tänker över hur man uttrycker sig. Men man tar liksom ett steg fram två steg bakåt då. Man är inte trovärdig och man bidrar till rasism.

Linnea fortsätter:

Vänstern är för dålig på att hantera det här. Vänstern i Sverige speciellt. Det behöver förändras. Det är inte antideutsche utan det är för Palestinarörelsens bästa . Det är ett sätt att växa och utvecklas som rörelse. Det är viktigt nu med det som sker i Israel-Palestina.

Efter att Linnea och Fuck antisemitism överösts av anklagelser så ger den sistnämnda upp och skriver:

Jag avslutar den här diskussionen. Vilken vänstermänniska som helst fattar att en svart person inte vill bli kallad n-ordet, eller att en muslim inte vill bli kallad terrorist, men att judar profiterar blod är stöttande, eftersom det påminner om och anspelar på blodsanklagelsen, är helt omöjligt att förstå.

Någon mer kommentar från Linnea kan vi heller inte se.

Dela artikeln