Viktor Hjälm (SUF och RRM) – snorätare och mötesstörare med förkärlek till Nordkorea

Publicerad den 2/6 2020 kl 10:06

Victor Samuel Fohlin Hjälm
930427-5093

Bangatan 14 lgh 1101
46237 Vänersborg

Sedan ett tag tillbaka har syndikalisten Victor Hjälm varit en frekvent mötesstörare vid nationalistiska och invandringskritiska möten och demonstrationer. Ofta maskerad brukar Hjälm bete sig hotfullt och trakassera meningsmotståndare. I denna artikel uppmärksammar vi Victor Hjälms politiska bakgrund och engagemang.

Gula västarna

I samband med de franska massdemonstrationerna anordnade av de Gula Västarna uppkom det liknande initiativ även i Sverige. Den svenska rörelsen skulle helt domineras av invandringskritiska och nationalistiska opinionsbildare.

De svenska initiativen höll flera demonstrationer i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. I försök att kuppa den svenska grenen av Gula Västarna skulle Victor Hjälm och William Ramsdahl  (920909-46159) grunda den numera borttagna Facebookgruppen ”Gula Västar för Jämlikhet”. Som ett vänsterextremt alternativ till de nationalistiska demonstrationerna skulle alternativet inte få särskilt
stort fotfäste.

Istället för att utvärdera sin egen politiska strategi valde Victor Hjälm den 3 februari 2019 tillsammans med vännerna William Ramsdahl, David Gunneflo (20000303-1051) och Ottilia Torsson (900527-3025) att maskera sig för att störa Gula Västarnas demonstration i Göteborg. Demonstrationen bestod till största delen av äldre människor som demonstrerade mot höjda bensinpriser och FN:s migrationsavtal. Victor och de andra vänsterextremisterna knuffade och trakasserade demonstrationsdeltagarna.

Att Victor ihop med sina SUF-kamrater maskerat sig och försett sig med svartröda SUF-fanor visar att de i förväg var inställda på att hota och överfalla sina meningsmotståndare, men det gick inget vidare då de tafatta SUF-pojkarna var för fåtaliga och lättvindigt lät sig plockas ner på jorden av poliserna som var på plats.

AfS torgmöte i Göteborg 2019.
AfS torgmöte i Göteborg 2019.
Demonstration
Demonstration
Blockat mot NMR 30 september 2017
Blockad mot NMR 30 september 2017.

Arbete

När Victor Hjälm inte stör meningsmotståndare jobbar han som lagerarbetare på företaget Junkyard i Trollhättan. Att störa människor man inte håller med politiskt överensstämmer inte med Junkyards likabehandlingspolicy. Vill du som läsare uppmärksamma Victor Hjälms arbetsgivare nås de på:

Junkyard AB
Ladugårdsvägen 101
461 70 Trollhättan

Mailadress: [email protected]
Telefon: 010-510 05 00

Victor gör sig också till känna genom att sätta upp propaganda vid arbetsplatsen samt erbjuda sina instagramföljare rabatter.

Nordkorea

I september 2017 skulle Viktor Hjälm besöka den kommunistiska diktaturen Nordkorea. Där fick Viktor en statligt arrangerad rundtur kring Pyongyangs sevärdheter men även universitet och sjukhus. Det hör inte till ovanligheten att turister blir bussade till exempelvis sjukhus där de blir visade ett patientrum i västerländsk standard. Den nordkoreanska regimen vill visa en positiv sida för landets besökare men ofta kan sjukhusen i fråga stå tomma eller vara otillgängliga för allmänheten. Detta var inget som Victor resonerade kring när han hyllade den nordkoreanska regimen på sociala medier.

Sedan ett tag tillbaka har paret Victor Hjälm och Ottilia Torsson deltagit som mötesstörare ihop. Ottilia stödjer öppet AFA, Nazispotting och Syndikalisternas Ungdomsförbund på internet, men vågar inte stå för sina åsikter ute i verkligheten. Mer om henne kommer inom en snart framtid.

Ungdomsvård för mordbrand

I december 2009 anlades det flera bränder vid Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg. Totalt brann nio toaletter vid sex olika tillfällen, under en period på två dagar. Polis och räddningstjänst bad skolan höja sin säkerhet och personal gick ronder under dagen och vaktbolag under natten.

Polisen utredde och säkrade teknisk bevisning och till slut erkände Hjälm och han kunde då gripas. Motivet bakom mordbränderna var att han ville slippa skolan.

Han började elda för att han missade en buss hem och för att någon lektion inte var kul. Han kom på att han skulle missa lektioner om det brann. Sedan fick han höra att om det brann ordentligt skulle skolorna stänga för jullov. Då tände han på igen, han ville slippa att gå i skolan.

En pålitlig källa, som gick i samma skola som Hjälm, berättar för Avmaskerat varför han inte tyckte om skolan:

Annars kan jag berätta att Victor inte hade det lätt i skolan. Psykiska problem och allmänt utstött för att han sedan tidig ålder var känd för att äta snor.

Att vänsterextremister lider av psykiska sjukdomar är inget ovanligt och kan läsas mer om här. Straffet blev ungdomsvård och skadestånd.

Dela artikeln